Риба със сос тартар
Нужни продукти
180 гр. риба
5 гр. брашно
40 гр. кисели краставички
20 гр. олио
1 гр. горчица
1/2 пак майинеза
0,5 гр. захар
копър
лимон
черен пипер
подготовка
15
минути
готвене
10
минути
общо
25
минути
Стъпки
Рибата се почиства, измива посолява се,поръсва се с черен пипер, овалва се в брашно и се вари или пържи. Приготвя се със сос майонеза, към който се слагат нарязаните на дребно и изстискани краставички, горчица и захарта. Ако е нужен рядък сос, майонезата се разрежда с хладка вода. Полученият сос тартар се поднася отстрани на рибата или се залива. Към соса може да се сложи и копър. Гарнира се с резенчета лимон.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти