Приятен апетит.
Нужни продукти
1 бр. Шаран около 2 кг
1 червена чушка
1 глава червен лук
3-4 домата
черен пипер
олио
За плънката:
100 гр. ориз
100 гр. луканков салам
1 глава червен лук
50 гр.орехи
4 гъбки (печурки)
чубрица
подготовка
30
минути
готвене
40
минути
общо
70
минути
Стъпки
Плънката:
Лука и ориза леко се задушават в тенджерка, след това се прибавя луканковия салам, нрязан на ситно, натрошените орехи, нарязаните гъби, малко сол и чубрицата. С така приготвената смес се пълни шарана. Напълнения шаран се поставя в намазнена тавичка, като му се правят напречни разрези в който се поставят нарязаните на лентички чушка, лук и се поръсва със малко сол и черен пипер. Доматите се рендосват на ренде, разреждат се с малко вода,посоляват се малко и се изсипват покрай шарана.
Пече се на 200 градуса,около 40 мин..
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти