Нужни продукти
Продукти за блата:
4 яйца
100 гр. захар
85 гр. брашно
20 гр. какао
35 гр. разтопено масло
За крема:
200 гр. шоколад
150 мл. течна сметана
кората и сока на 1 портокал
300 мл. разбита сметана
Украса:
150 гр. шоколад
парченца захаросан портокал
подготовка 60 минути
готвене 260 минути
общо 320 минути
Стъпки

Загрейте фурната до 180 градуса.
Намажете с масло формата /препоръчителен диаметър 23 – 25 см/, можете да покриете с хартия.
Разбийте яйцата и захарта за 5 минути.
Добавете брашното и какаото, бъркате леко. Добавете омекналото масло и отново разбъркайте.
Изсипете в подготвения съд и запечете 30 минути.
След като се опече оставете да изстине и разрежете на две хоризонтално.

За крема разтопете шоколада на водна баня. Свалете от огъня и добавете останалите продукти и разбъркайте добре.

Поставете в тортена чиния едната половина блат.
Намажете обилно с половината от крема.
Сложете втория блат. Сложете и другата половина крем, оформете гладка повърхност отгоре и отстрани.
Оставете в хладилник за 4 часа.

Украсете преди поднасянето с настърган шоколад и парченца захаросани портокали.

Добър апетит за Вас и Вашите гости!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти