Шоколадова торта с портокали
Загрейте фурната до 180 градуса.
Намажете с масло формата /препоръчителен диаметър 23 – 25 см/, можете да покриете с хартия.
Разбийте яйцата и захарта за 5 минути.
Добавете брашното и какаото, бъркате леко. Добавете омекналото масло и отново разбъркайте.
Изсипете в подготвения съд и запечете 30 минути.
След като се опече оставете да изстине и разрежете на две хоризонтално.
За крема разтопете шоколада на водна баня. Свалете от огъня и добавете останалите продукти и разбъркайте добре.
Поставете в тортена чиния едната половина блат.
Намажете обилно с половината от крема.
Сложете втория блат. Сложете и другата половина крем, оформете гладка повърхност отгоре и отстрани.
Оставете в хладилник за 4 часа.
Украсете преди поднасянето с настърган шоколад и парченца захаросани портокали.
Добър апетит за Вас и Вашите гости!