Нужни продукти
600 гр. телешко филе /без ципи и жили/
300 гр. гъби
300 мл. пълномаслена сметана
200 мл. бяло вино
70 гр. масло
2 с.л. брашно
1 гл. лук
черен пипер
щипка смлян кимион
сол
олио /зехтин/
гарнитура:
1 кг картофи
100 гр. масло
подготовка 45 минути
готвене 30 минути
общо 75 минути
Стъпки

Месото се измива и подсушава, нарязва се на пръчици.

Поръсваме ги със сол и черен пипер и овалваме в брашното.

Пържим до порозовяване в маслото с малко олио.

Изваждаме го и добавяме нарязания на ситно лук, запържваме за кратко и добавяме нарязаните на дребно гъби.

Задушаваме за малко и добавяме виното, като заври добавяме сметаната, черен пипер, кимиона, сол на вкус и изсипваме месото със соса.

Оставяме на много слаб огън, за да не заври.

Сваряваме картофите с обелките.

Обелваме и ги настъргваме на едро, посоляваме и поръсваме с малко черен пипер.

Разделяме на 4 части и се оформят тънки питки, пържат се в тиган с незалепващо покритие в маслото с малко олио.

Сервира се, като върху всяка картофена питка се слага месо и сос.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти