Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    600 гр. телешко филе /без ципи и жили/                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    300 гр. гъби                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    300 мл. пълномаслена сметана                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    200 мл. бяло вино                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    70 гр. масло                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2 с.л. брашно                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 гл. лук                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    черен пипер                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    щипка смлян кимион                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    сол                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    олио /зехтин/                                    
                                
                                                                                                                            гарнитура:
                                                                                                                            
                                    
                                    1 кг картофи                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    100 гр. масло                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                45
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                30
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                75
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Месото се измива и подсушава, нарязва се на пръчици.
Поръсваме ги със сол и черен пипер и овалваме в брашното.
Пържим до порозовяване в маслото с малко олио.
Изваждаме го и добавяме нарязания на ситно лук, запържваме за кратко и добавяме нарязаните на дребно гъби.
Задушаваме за малко и добавяме виното, като заври добавяме сметаната, черен пипер, кимиона, сол на вкус и изсипваме месото със соса.
Оставяме на много слаб огън, за да не заври.
Сваряваме картофите с обелките.
Обелваме и ги настъргваме на едро, посоляваме и поръсваме с малко черен пипер.
Разделяме на 4 части и се оформят тънки питки, пържат се в тиган с незалепващо покритие в маслото с малко олио.
Сервира се, като върху всяка картофена питка се слага месо и сос.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти