Нужни продукти
600 гр. телешко филе /без ципи и жили/
300 гр. гъби
300 мл. пълномаслена сметана
200 мл. бяло вино
70 гр. масло
2 с.л. брашно
1 гл. лук
черен пипер
щипка смлян кимион
сол
олио /зехтин/
гарнитура:
1 кг картофи
100 гр. масло
подготовка
45
минути
готвене
30
минути
общо
75
минути
Стъпки
Месото се измива и подсушава, нарязва се на пръчици.
Поръсваме ги със сол и черен пипер и овалваме в брашното.
Пържим до порозовяване в маслото с малко олио.
Изваждаме го и добавяме нарязания на ситно лук, запържваме за кратко и добавяме нарязаните на дребно гъби.
Задушаваме за малко и добавяме виното, като заври добавяме сметаната, черен пипер, кимиона, сол на вкус и изсипваме месото със соса.
Оставяме на много слаб огън, за да не заври.
Сваряваме картофите с обелките.
Обелваме и ги настъргваме на едро, посоляваме и поръсваме с малко черен пипер.
Разделяме на 4 части и се оформят тънки питки, пържат се в тиган с незалепващо покритие в маслото с малко олио.
Сервира се, като върху всяка картофена питка се слага месо и сос.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти