Нужни продукти
Блат:
5 яйца
200 г захар
180 г брашно
1/2 пак. бакпулвер
Сироп:
200 мл. вода
150 г захар
60 г масло
40 г какао
Глазура:
500 г заквасена сметана
150 г захар
100 г смлени орехи
подготовка
45
минути
готвене
10
минути
общо
55
минути
Стъпки
Блат: Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, прибавя се брашното с бакпулвера. Всичко се обърква добре и се изсипва в тавичка намазана с масло, пече се на умерена фурна до златисто.
Сироп: Водата, захарта, маслото и какаото се варят до получаването на сироп, който се охлажда.
Глазура: Сметаната се разбива със захарта.
След като изстине, блатът се надупчва с вилица и се залива със сиропа. Намазва се с глазурата и се поръсва с орехи.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти