Нужни продукти                                
                            
                                    
                                     Блат:                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     5 яйца                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     200 г захар                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     180 г брашно                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     1/2 пак. бакпулвер                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     Сироп:                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     200 мл. вода                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     150 г захар                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     60 г масло                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     40 г какао                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    Глазура:                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     500 г заквасена сметана                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     150 г захар                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     100 г смлени орехи                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                45
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                10
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                55
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                             Блат: Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, прибавя се брашното с бакпулвера. Всичко се обърква добре и се изсипва в тавичка намазана с масло, пече се на умерена фурна до златисто.
 Сироп: Водата, захарта, маслото и какаото се варят до получаването на сироп, който се охлажда.
 Глазура: Сметаната се разбива със захарта.
След като изстине, блатът се надупчва с вилица и се залива със сиропа. Намазва се с глазурата и се поръсва с орехи.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти