Нужни продукти
4 кракауера
1,2 кг картофи
750 гр къдраво зеле
4 с.л. олио
2 средно-големи глави лук
50 гр пушен бекон
250 гр заквасена сметана
150 мл вода
4 яйца
Сирене, настъргано
Сол
черен пипер на вкус
Индийско орехче
подготовка 30 минути
готвене 45 минути
общо 75 минути
Стъпки

Измиваме картофите и ги варим около 20 минути. Поливаме със студена вода, обелваме ги и оставяме да изстинат. Почистваме къдравото зеле, измиваме го и нарязваме на лентички. Нарязваме вурста на кръгчета, леко го запържваме в 1 с.л. горещо олио и изваждаме от тигана. Запържваме зелето в мазнина, поливаме го със 150 мл. вода, оставяме го да заври, след което слагаме капак и задушаваме за около 10 минути. Подправяме със сол и черен пипер. Нарязваме картофите на кръгчета, обелваме лука и го нарязваме на ситно. Нарязваме бекона на кубчета и запържваме до хрупкавост, след което добавяме да се запържи за малко и лука. Изваждаме ги от тигана. Добавяме в мазнината от бекона 3-4 с.л. олио, загряваме и пускаме картофите на порции да се изпържат за около 10 мин. до златисто-кафяво. Накрая връщаме обратно лука и бекона. Подправяме със сол и черен пипер. В намазнена форма за суфле слагаме картофите, зелето и нарязаните вурстчета. Разбиваме сметаната с яйцата, подправяме ги със сол, черен пипер и индийско орехче и заливаме. Отгоре поръсваме със сирене. Печем 40-45 минути на предварително загрята до 150°C фурна (с циркулация на топлия въздух).

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти