Насладата е пълна ако консумирате с бяло сухо вино (умерено:)).
1. Сулката се почиства добре от люспите, без да се одира кожата. Обезкостява се от към гръбнака - премахвате с остро ножче самият гръбнак, след което се разтваря на двете си половинки.
2. Овкусявате рибата - поръсвате първо със сол, после изцеждате един лимон и поръсвате с останалите подправки.
3. Нарязвате лука и морковите на по-дебели кръгчета и застилате с тях тавата, изсипвате и гъбите, леко поръсвате със сол, може и с др. подправки. Подлагате под сулката няколко парчета лимон и я разстилате върху зеленчуците с кожата нагоре. Изливате в тавата една чаша бяло вино или бира или вода. Поливате сулката със зехтина.
4. Загрявате фурната до 150 гр. и печете ок. 30-40м. Не е нужно да я закривате със фолио - кожата и е дебела и предпазва от прегаряне.