Лещата съм ял в турски ресторант за мен е невероятна и в последствие се научих да си я приготвям сам. Да ви е ВКУСНО.
Нужни продукти
1 купа червена леща
2-3 картофа
1 глава лук
2-3 с.л. доматена паста
олио
сол
ч.пипер
подготовка
30
минути
готвене
15
минути
общо
45
минути
Стъпки
В тенжера запържете лука до златисто след това добавете нарязаните на кубчета картофи и запържете малко, след това добавяте лещата и наливате вода и доматите, варите до пълното сваряване и пасирайте и добавяйте вода до получаването на желаната консистенция, подправете с малко черен пипер.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Аз я направих ,може и без да се пасира,и стана супер.