Нужни продукти
4 телешки котлета
80 гр шунка
1 ч.ч. сухо бяло вино
4 с.л. олио
2 глави лук
2 морко­ва
40 гр краве масло
2 с. л. галета
1-2 зърна хвойна (по желание)
2 с. л. лимо­нов сок
щипка риган
магданоз
сол
черен
подготовка - - минути
готвене 30 минути
общо 30 минути
Стъпки

Начукайте котле­тите от двете страни с дървено чукче и ги измийте. Намажете ги със смес от ли­моновия сок, ригана, черния пипер, солта и счуканата хвойна и ги оставете 30 мин да поемат ароматите. Сгорещете олиото и изпържете котлетите от двете страни. Извадете ги и в същата мазни­на запържете нарязания на ситно лук и остърганите и нарязани на кубчета моркови.
Прехвърлете изпържените зеленчуци в тавич­ка, отгоре наредете котлетите, върху всеки котлет сложете по малко нарязана на ситно шунка, налейте виното и 1 ч. ч. гореща вода и поръс­ете със смесената със ситно нарязания маг­даноз и галета. Сложете върху котлетите и по ед­но парче масло и запечете в предварително нагрята слаба фурна, докато месото омекне, а водата се по изпари.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти