Телешки рулца
Нужни продукти
8 тънки телешки пържоли
8 тънки парченца бекон
8 тънки парченца кашкавал
4 с.л. заквасена сметана
3 с.л. брашно
олио
черен пипер
сол
подготовка
40
минути
готвене
30
минути
общо
70
минути
Стъпки
Начукваме, посоляваме и поръсваме с черен пипер пържолките, върху тях поставяме бекона и кашкавала. Завиваме на рулца и прикрепваме с клечка за зъби. Овалваме в брашно и запържваме от всички страни, наливаме малко вода и задушаваме 30 мин.
Изваждаме клечките, в останалия сос прибавяме сметаната, сол и варим докато се посгъсти. Поднасяме с задушени зеленчуци и пържени картофи.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти