Нужни продукти
1 кг. телешко месо
500 гр. броколи
200 мл. бяло вино
1 1/2 с.л. брашно
100 мл. сметана
125 гр. масло
100 гр. топено сирене
1 кубче телешки бульон
черен пипер
сол
подготовка
20
минути
готвене
40
минути
общо
60
минути
Стъпки
Накъсваме броколите на розички и ги сваряваме в посолена вода.
Месото нарязваме на кубчета, поръсваме с черен пипер и го пържим в маслото до зачервяване.
Изваждаме го и в мазнината слагаме брашното, разбъркваме и добавяме виното, разбъркваме да се поизпари виното и добавяме разтвореното в 1 л. топла вода бульонче, нарязаното на ситно топено сирене, сметаната, черен пипер, малко сол, разбъркваме и добавяме месото.
Варим на слаб огън под капак, до омекване на месото, опитваме, ако има нужда добавяме сол на вкус.
В чиния поставяме от сварените и отцедени броколи, заливаме със сос и слагаме от месото.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти