Нужни продукти
1 кг. телешко месо
500 гр. броколи
200 мл. бяло вино
1 1/2 с.л. брашно
100 мл. сметана
125 гр. масло
100 гр. топено сирене
1 кубче телешки бульон
черен пипер
сол
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 40 минути
общо 60 минути
Стъпки

Накъсваме броколите на розички и ги сваряваме в посолена вода.

Месото нарязваме на кубчета, поръсваме с черен пипер и го пържим в маслото до зачервяване.

Изваждаме го и в мазнината слагаме брашното, разбъркваме и добавяме виното, разбъркваме да се поизпари виното и добавяме разтвореното в 1 л. топла вода бульонче, нарязаното на ситно топено сирене, сметаната, черен пипер, малко сол, разбъркваме и добавяме месото.

Варим на слаб огън под капак, до омекване на месото, опитваме, ако има нужда добавяме сол на вкус.

В чиния поставяме от сварените и отцедени броколи, заливаме със сос и слагаме от месото.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти