Нужни продукти
1 пакет готови кори за баница
1 кг настъргана тиква
1/2 ч.ч. орехи
1 ч.ч. захар
канела
олио
подготовка 20 минути
готвене 40 минути
общо 60 минути
Стъпки

Захарта и канелата се обединяват с настърганата тиква.

Намажете тавата с олио.

Редете корите в тавата, като редувате: ред кори, ред от тиквената смес, и по малко от орехите.

Когато подредите всички кори и плънка, нарежете тиквеника на парчета така, както ще се сервира.

Полейте нарязаните парчета с добре сгорещено олио, като предвиждате по една лъжичка олио за всяко парче.

Печете тиквеника в умерена фурна (около 180 градуса) до зачервяване.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти