Нужни продукти
1 пакет готови кори за баница
1 кг настъргана тиква
1/2 ч.ч. орехи
1 ч.ч. захар
канела
олио
подготовка
20
минути
готвене
40
минути
общо
60
минути
Стъпки
Захарта и канелата се обединяват с настърганата тиква.
Намажете тавата с олио.
Редете корите в тавата, като редувате: ред кори, ред от тиквената смес, и по малко от орехите.
Когато подредите всички кори и плънка, нарежете тиквеника на парчета така, както ще се сервира.
Полейте нарязаните парчета с добре сгорещено олио, като предвиждате по една лъжичка олио за всяко парче.
Печете тиквеника в умерена фурна (около 180 градуса) до зачервяване.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти