Задушено пиле със зеленчуци
Нужни продукти
1 пиле
1 домат
1 гл. лук
2 картофа
150 г гъби
стрък целина
2 чушки
100 г краве масло
сока от 1 лимон
червен пипер
черен пипер
сол
Стъпки
Пилето се измива и се нарязва на порции. Поръсва се със сол, черен пипер, полива се с лимоновия сок и се оставя да престои 15-20 мин.. В маслото се задушават, ситно нарязаните лук, целина и моркови. Месото се прибавя към задушените зеленчуци заедно с измитите и нарязани гъби, долива се 3-4 ч.ч. вода и се вари на тих огън около 15-20 мин.. Добавят се почистените и нарязани чушки, картофи, домати и червен пипер.Варим още 30-40 мин.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти