Жълт крем
Нужни продукти
1 л. прясно мляко
300 гр. захар
4 яйца
150 гр. брашно
2 ванилии
подготовка
30
минути
готвене
10
минути
общо
40
минути
Стъпки
800 мл прясно мляко се кипва със 150 гр захар. Яйцата се разделят, жълтъците се бъркат със 100 гр захар до побеляване, добавя се брашното и 200 мл мляко и ванилията.
Тази смес се изсипва по малко, като се бърка постоянно в отстраненото от котлона мляко.
Пак се слага на слаб котлон, като се бърка непрекъснато с дървена лъжица, докато кипне.
Сваля се от котлона и от време на време разбъркваме. Прибавяме разбитите на сняг белтъци с 50 гр захар, разбъркваме.
Подходящ е за торти и еклери
Mнения на кулинари
добави коментар
15.01.2012 г. 11:57
За аромат моjе да се прибави и настаргана лимонова кора.
21.07.2010 г. 19:44
когато яйцата се добавят към врящото мляко се получава ВАРЕНИ ЯЙЦА
Подобни рецепти
Когато млякото заври,котлона се намалява,сместа се добавя по-малко и се бърка постоянно,като започнат да се издигат балончета се маха от котлона.