Нужни продукти

2 пити:
6 яйца
8 с.л. захар
1 ванилия
8 с.л. брашно
1 с.л. какао
Крем:
125 гр. масло
1 ванилия
1 жълтък
Нужно Време
подготовка 45 минути
готвене 15 минути
общо 60 минути

Стъпки

Яйцата се разбиват до побеляване със захарта, по-малко се добавя брашното и леко се бърка до хомогенна смес.
Разделя се на две равни части в едната се добавя какаото. Пече се в правоъгълна тава с хартия на умерен огън до златисто. След изстиването се режат на 6 части.

Крема:
Маслото и жълтъка се бърка с дървена лъжица и постепенно се прибавя пудрата захар.
Разменят се парчета и се мажат с крем.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар
06.01.2010 г. 10:39 Полезен 2

Уважаеми,когато в една рецепта липсва грамаж на един продукт вари го - печи го от него нищо не излиза.Колко грама е пудрата захар?Допълнете и никога не публикувайте неточни рецепти.

mirastan коментира

25.10.2009 г. 20:59 Полезен 1

Може да го изпечете на два пъти блатовете, отделно кафявия отделно белия и след това да ги разрежете на 6 части. Също може в единия край на тавата да сложите белия а в другия край кафявия, тогава ще ви станат по дебели парчетата.

Любомир Ангелов коментира

25.10.2009 г. 14:58 Полезен 1

какво значи- разменят се парчета и се мажат с крем?и това рязане на 6 части- как точно? моля, бъдете по-конкретни.тънкостта и в подреждането, за да се получи ефекта на шахмат?

Sonia Georgieva коментира

Подобни рецепти