Гъста картофена супа с виенски вурстчета
Нужни продукти
8 винера
750 гр картофи
1,5 литър телешки бульон
30 гр мазнина
1 глава лук
2 големи моркова
1/2 глава целина
сол на вкус
черен пипер на вкус
майоран или магданоз
подготовка
15
минути
готвене
45
минути
общо
60
минути
Стъпки
Измиваме и нарязваме морковите и лукa на ситно. Нарязваме целината на малки кубчета. Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Задушаваме в гореща мазнина лука, морковите и целината, след което добавяме и кубчетата картофи. Подправяме със сол, черен пипер и майорна/ магданоз, заливаме с бульона. Оставяме да ври около 30 до 45 мин. Малко преди да стане готово ястието добавяме вурста.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти