Нужни продукти
1 кг картофи
300 гр. шунка
200 гр. масло
5 яйца
150 мл. мляко
100 гр. брашно
1/2 вр. магданоз
черен пипер
сол
подготовка
30
минути
готвене
20
минути
общо
50
минути
Стъпки
Картофите нарязваме на тънки филийки, бланшираме в подсолена вода и ги отцеждаме.
Загряваме половината масло и добавяме брашното, разбъркваме и добавяме млякото, разбъркваме (ако е много гъста сместа добавете малко вода, да се получи крем).
Махаме от котлона и добавяме яйцата, като бъркаме, докато не се получи хомогенна смес, добавяме сол на вкус и черен пипер.
Нарязваме шунката.
Нареждаме картофите в намазана с масло тавичка, наръсваме с 200 гр. от шунката и нарязания на ситно магданоз, заливаме с яйчената смес.
Отгоре наръсваме с останалата шунка и масло.
Запичаме на умерена фурна до зачервяване.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти