Нужни продукти
1 кг картофи
300 гр. шунка
200 гр. масло
5 яйца
150 мл. мляко
100 гр. брашно
1/2 вр. магданоз
черен пипер
сол
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 20 минути
общо 50 минути
Стъпки

Картофите нарязваме на тънки филийки, бланшираме в подсолена вода и ги отцеждаме.

Загряваме половината масло и добавяме брашното, разбъркваме и добавяме млякото, разбъркваме (ако е много гъста сместа добавете малко вода, да се получи крем).

Махаме от котлона и добавяме яйцата, като бъркаме, докато не се получи хомогенна смес, добавяме сол на вкус и черен пипер.

Нарязваме шунката.

Нареждаме картофите в намазана с масло тавичка, наръсваме с 200 гр. от шунката и нарязания на ситно магданоз, заливаме с яйчената смес.

Отгоре наръсваме с останалата шунка и масло.

Запичаме на умерена фурна до зачервяване.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти