Нужни продукти
1 и 1/2 чаена чаша захар
1 чаена чаша олио
2 с.л. какао
2 ч.л. сода бикарбонат
2 бр яйца
подготовка 1200 минути
готвене - - минути
общо 1200 минути
Стъпки

Захарта и олиото се разбиват добре

Към тях се добавят постепенно яйцата, водата, содата, какаото и брашното. Отначало се бърка с миксер, после се меси на ръка.

Оформя се гладко тесто, което се разточва на набрашнен плот с точилка на кора с дебелина 1 см, а може и по-дебели. Зависи как искате сладките. От кората се изрязват сладки с помощта на формички за сладки. Останалото тесто също се разточва и отново се режат сладки, така докато свърши.

Готовите сладки се подреждат в тавичка, покрита с хартия за печене и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 6-10 мин, в зависимост колко искате да са меки

В купа се слагат белтъка, пудрата захар и лимоновия сок и се разбива до получаване на твърд сняг. С получената глазура, сладките се слепват две по две или се мажат с нея

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти