
Първо си направете сиропа като кипнете водата, сложите захарта, разбъркате докато се разтвори и варите 7 минути на тих огън докато се сгъсти.

След това, разбийте яйцата със захарта на пухкав крем

Добавете към сместа олиото, млякото и ванилията и отново разбийте. След това прибавете брашното на части, разбийте и накрая добавете кокосовите стърготини и разбъркайте до хомогенна смес.

Вземете тавичка от иенско стъкло и я намаслете и набрашнете добре.

Изсипете тестото вътре и оставете за няколко минути да почине. След което го поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете до готовност.

Когато е готов, го извадете от фурната, оставете леко да почине и сиропирайте със захарния сироп, който вече е изстинал.
Пригответе си крема като загреете прясното мляко, заедно със захарта. Заделете 6-7 супени лъжици.

Разбийте яйцето, заедно с брашното и 7-те супени лъжици мляко.

Когато млякото закипи, към него прибавете на тънка струйка яйчената смес, заедно с кокоса и ванилията, намалете котлона и варете до пълно сгъстяване на крема.

Когато кремът е готов, го оставете да се охлади и запазете малко от него. Намажете блата навсякъде с крема

Поръсете сладкиша навсякъде с кокосови стърготини.

От останалия крем, който сте оставили в хладилник малко да стегне, оформете топчета и ги поставете върху сладкиша.

Оставете да почине за малко и поднесете
Пропуснала съм да спомена в продуктите за блата 60 гр захар.
Благодаря за информацията! Ще я добавя към рецептата.