Нужни продукти
За блата
190 гр брашно
2 бр яйца
70 мл олио
100 мл прясно мляко
70 гр кокосови стърготини
1 бр бакпулвер
1 бр ванилия
Сироп
200 гр захар
300 мл вода
Кокосов крем
1 бр яйце
400 мл + 7 с.л. прясно мляко
60 гр кокосови стърготини
4 с.л. брашно
100 гр захар
1 бр ванилия
30 гр масло
Стъпки
1

Първо си направете сиропа като кипнете водата, сложите захарта, разбъркате докато се разтвори и варите 7 минути на тих огън докато се сгъсти.

2

След това, разбийте яйцата със захарта на пухкав крем

3

Добавете към сместа олиото, млякото и ванилията и отново разбийте. След това прибавете брашното на части, разбийте и накрая добавете кокосовите стърготини и разбъркайте до хомогенна смес.

4

Вземете тавичка от иенско стъкло и я намаслете и набрашнете добре.

5

Изсипете тестото вътре и оставете за няколко минути да почине. След което го поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете до готовност.

6

Когато е готов, го извадете от фурната, оставете леко да почине и сиропирайте със захарния сироп, който вече е изстинал.

Пригответе си крема като загреете прясното мляко, заедно със захарта. Заделете 6-7 супени лъжици.

7

Разбийте яйцето, заедно с брашното и 7-те супени лъжици мляко.

8

Когато млякото закипи, към него прибавете на тънка струйка яйчената смес, заедно с кокоса и ванилията, намалете котлона и варете до пълно сгъстяване на крема.

9

Когато кремът е готов, го оставете да се охлади и запазете малко от него. Намажете блата навсякъде с крема

10

Поръсете сладкиша навсякъде с кокосови стърготини.

11

От останалия крем, който сте оставили в хладилник малко да стегне, оформете топчета и ги поставете върху сладкиша.

12

Оставете да почине за малко и поднесете

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти