Нужни продукти
500 гр кайма смес- 60/40
1 голяма глава лук
1 средно голям морков
2 щипка сол
1 щипка червен пипер
2 щипки черен пипер
2 щипки чубрица
100 грама ориз
Стъпки
Стъпка 1 1

Овкусете каймата със едната щипка сол, едната щипка черен пипер, чубрица и червен пипер. Омесете добре и оформете малки топченца

Нарежете лука и моркова на ситно. Загрейте олиото в тенджара и запържете за кратко зеленчуците.

Сложете малко гореща вода и оставете да се задушат. Когато са готови, долейте около 300 млл гореща вода, сложете топчетата, подправете и оставете да ври.

След около 10-тина минути поставете и ориза и оставете да къкри на тих огън за час- час и половина.

Сервирайте в подходяща купичка и се насладете на вкуса

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти