Нужни продукти
300 гр. брашно
4 яйца
100 гр. масло
150 гр. настърган кашкавал
сол
подготовка
20
минути
готвене
20
минути
общо
40
минути
Стъпки
В тенджера сипваме 400 гр. вода, слагаме на котлона да заври, добавяме 70 гр. масло и солта. Сипваме брашното и бъркаме докато сместа се отдели от съда.
Оставяме сместа да поизстине, като бъркаме от време на време. Прибавяме яйцата едно по едно, като бъркаме непрекъснато, накрая добавяме и 100 гр. кашкавал.
С на маслени ръце или лъжички, правим топчета нареждаме ги в тавичка наръсваме с кашкавал и разтопено масло и печем на умерена фурна. Като изключим фурната не ги изваждаме веднага, изчакваме малко да поизстинат.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти