Питка с кайма и праз
Нужни продукти
20 гр. мая
1 1/2 с.л. захар
2 ч.л. сол
500 мл. вода
1 кг. брашно
3 с.л. олио
За плънката:
400 гр. кайма
праз
зелен лук или стар лук
олио
магданоз
чубрица
сол на вкус
подготовка
60
минути
готвене
40
минути
общо
100
минути
Стъпки
Замесваме тесто и оставяме да втаса.
Готовото тесто се разточва на правоъгълна кора, слагаме плънката от запържен в олио, праз или лук, добавяме и овкусената кайма с подправки.
Навиваме на руло и нарязвам на 16 парченца като филии. Нареждаме в намаслена тава, като леко се застъпват. Оставяме да почине 20 минути и намазваме с разбит жълтък. Печем в загрята фурна до зачервяване.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти