Chef Vkusnotiiki
ЗА рецептата

Няма нищо по-уютно от класическо италианско руло от кайма (полпетоне), приготвено с всички традиционни вкусове. Перфектно за вечеря през седмицата!

Нужни продукти
600 г кайма от телешко месо или смес от телешко и свинско
2 бр. яйца
5 с.л. ситно настърган пармезан
5 с.л. прясно мляко
3 с.л. италиански галета или обикновена галета или панко
80 г проволоне, нарязано на кубчета
1 с.л. екстра върджин зехтин
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене 40 минути
общо 55 минути
Стъпки

В голяма купа смесете всички съставки, освен проволонето и зехтина. Сместа трябва да е мека, добре омесена и да не лепне по стените на купата. Добавете още малко галета или мляко, ако е необходимо.

Поставете сместа върху лист кухненска хартия и оформете правоъгълник. Подредете кубчетата проволоне в центъра.

С помощта на хартията завийте месото на руло. Уверете се, че е добре затворено от всички страни. Завийте го в хартията и усучете краищата, за да оформите голям бонбон.

Прехвърлете рулото в хладилник и го оставете да почине за 15 минути.

Загрейте фурната на 175°C и поставете тавата в средата.

Прехвърлете рулото върху тава за печене и го печете във фурната за 30 минути. След това време рулото ще е пуснало малко течност, но това е нормално.

Отстранете хартията, поръсете полпетонето със зехтин и го върнете във фурната за още 10 минути.

Проверете дали месото е готово с термометър за месо. Ако достигне 68°C, можете спокойно да го извадите от фурната. Оставете полпетонето да почине за около 15 минути, след което го нарежете и сервирайте с любимите си гарнитури.

Съвет

Съхранявайте остатъците в херметически затворен контейнер в хладилник до дни.

Можете да замразите приготвеното руло цяло или нарязано

Можете да го нарежете на отделни парчета, да ги поставите върху тава, да замразите за минути и след това да ги прехвърлите в отделни пликове с цип.

Можете да съхранявате рулото във фризер за около месеца. За да го размразите, го поставете в хладилник предната вечер и го консумирайте в рамките на един ден.

сготвих

Хранителни стойности

Размер на порцията: 1 порция

Калории
550
Общо мазнини
35g
Наситени мазнини
15g
Транс мазнини
0.5g
Холестерол
150mg
Натрий
800mg
Въглехидрати
10g
Фибри
1g
Захари
2g
Белтъци
40g
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти