Chef Vkusnotiiki
ЗА рецептата

Няма нищо по-уютно от класическо италианско руло от кайма (полпетоне), приготвено с всички традиционни вкусове. Перфектно за вечеря през седмицата!

Нужни продукти
600 г кайма от телешко месо или смес от телешко и свинско
2 бр. яйца
5 с.л. ситно настърган пармезан
5 с.л. прясно мляко
3 с.л. италиански галета или обикновена галета или панко
80 г проволоне, нарязано на кубчета
1 с.л. екстра върджин зехтин
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене 40 минути
общо 55 минути
Стъпки

В голяма купа смесете всички съставки, освен проволонето и зехтина. Сместа трябва да е мека, добре омесена и да не лепне по стените на купата. Добавете още малко галета или мляко, ако е необходимо.

Поставете сместа върху лист кухненска хартия и оформете правоъгълник. Подредете кубчетата проволоне в центъра.

С помощта на хартията завийте месото на руло. Уверете се, че е добре затворено от всички страни. Завийте го в хартията и усучете краищата, за да оформите голям бонбон.

Прехвърлете рулото в хладилник и го оставете да почине за 15 минути.

Загрейте фурната на 175°C и поставете тавата в средата.

Прехвърлете рулото върху тава за печене и го печете във фурната за 30 минути. След това време рулото ще е пуснало малко течност, но това е нормално.

Отстранете хартията, поръсете полпетонето със зехтин и го върнете във фурната за още 10 минути.

Проверете дали месото е готово с термометър за месо. Ако достигне 68°C, можете спокойно да го извадите от фурната. Оставете полпетонето да почине за около 15 минути, след което го нарежете и сервирайте с любимите си гарнитури.

Съвет

Съхранявайте остатъците в херметически затворен контейнер в хладилник до дни.

Можете да замразите приготвеното руло цяло или нарязано

Можете да го нарежете на отделни парчета, да ги поставите върху тава, да замразите за минути и след това да ги прехвърлите в отделни пликове с цип.

Можете да съхранявате рулото във фризер за около месеца. За да го размразите, го поставете в хладилник предната вечер и го консумирайте в рамките на един ден.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти