Първо трябва да пресеете двата вида брашно със солта и след това ги размесете.
Постепенно добавяте врящата вода.
Бъркайте с лъжица!!!
Оставяте 10 мин да изстине.
Поръсвате със содата.
Следва по - трудната част.
Трябва да омесите тестото, най-добре с ръце.
Ако е необходимо добавяте още пшеничено брашно.
Не е необходимо то да се пресява.
След като омесите тестото го поставяте в намазнена тава и печете докато се изпече.
Това е около 30 - 40 мин.
След това го изваждате от фурната и го заливате с една чаена чаша студена вода.
Завивате го в памучна кърпа и го оставяте за 5 мин.
След това взимате една вилица и го разкъсвате на дребни парчета. Можете да добавите мазнина от предварително изпечени пръжки или разтопено масло.
Задължително слагате и сирене. За предпочитане е да се консумира хладко, тогава е най - вкусен, аз лично го обичам и изстинал.
Нужни продукти
500 гр. царевично брашно
1 кг. пшеничено брашно
1/2 кг. вряща вода
2 ч.л. сол
1 ч.л. сода за хляб
подготовка
30
минути
готвене
45
минути
общо
75
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти