Яйца по панагюрски 2
Нужни продукти
4 яйца
50 гр масло
1 кофичка кисело мляко
2 скилидки чесън
сол
оцет
червен пипер
подготовка
15
минути
готвене
10
минути
общо
25
минути
Стъпки
Яйцата се счупват внимателно в кипяща вода, в която предварително са сложени сол и половин супена лъжица оцет. Когато жълтъкът се обвие в белтъка и побелее, яйцата се вадят с решетъчна лъжица и се слагат, върху предварително разбитото и разпределено в 2 чинии кисело мляко със счуканите скилидки чесън и сол. В тиган се загрява маслото, слага се червения пипер, разбърква се и се заливат яйцата.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
може да се натроши сирене върху яицата и тогава да се залее с подлученото мляко и пиперосаното масло