Нужни продукти
5 стръка праз
5 картофа
40 г. масло
сол
4 филии бял хляб
масло за пържене
подготовка 15 минути
готвене 30 минути
общо 45 минути
Стъпки

Нарязваме на ивички почистения праз и изпържваме в 40 гр. масло до пожълтяване. Наливаме 1 и 1/2 л гореща вода, посоляваме и възваряваме. Прибавяме целите картофи и варим до омекването им. Изваждаме и ги намачкваме омекналите картофи с вилица,връщаме ги обратно в супата. Нарязваме хляба на филийки, изпържваме ги в масло, разпределяме ги в 4 чинии и заливаме с вряща супа.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
22.10.2009 г. 21:01 Полезен 1

харесва ми

petya коментира
Подобни рецепти