Нужни продукти
1 килограм кестени
1/2 чаена чаша зехтин
1 супена лъжица доматено пюре
1 малка глава лук
3 скилидки чесън
500 грама зеленчуков бульон
3 стръка пресен магданоз
подготовка
45
минути
готвене
45
минути
общо
90
минути
Стъпки
Сварете или изпечете кестените, цепнете ги на кръст в тънката част, така няма да се пукната докато ги готвите.
Обелете ги докато са топли, така по-лесно ще свалите обвивката.
Запържете ситно нарязаните лук и чесън в зехтина.
Добавете обелените кестени, доматеното пюре и зеленчуковият бульон.
Оставете да поври около 45 минути.
Сервирайте в подходяща чиния и поръсете със ситно нарязан магданоз.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти