За приготвяне на тестото: В купа смесете брашното и маслото (важно е маслото да омекне на стайна температура).
Претрийте с ръце, за да стане на едри трохи.
Прибавете жълтъка и водата и омесете меко тесто. Покрийте с фолио и оставете в хладилника за половин час.
За приготвяне на плънката запържете лука в загрят тиган с зехтин. След като придобие златист цвят, прибавете доматеното пюре. Овкусете със сол, щипка захар, черен пипер, мащерка и босилек. Нарежете маслините на ивици и ги добавете към доматената смес.
Разточете тестото. Покрийте тава с хартия за печене . Разтелете тестото върху хартията (включително и по стените). Разпределете плънката навсякъде и настържете кашкавала отгоре.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути.
След като изкарате готовата тарта, намажете краищата й с масло. Изчакайте тартата да изстине и тогава я нарежете.
Добър апетит!
Готвенето като страст и въображение...
Нужни продукти
200 гр. брашно
60 гр. краве масло
2 с.л. вода
1 жълтък
1 глава лук
60 гр. маслини без костилки
120 гр. доматено пюре
кашкавал
щипка захар
черен пипер
зехтин
босилек и мащерка
подготовка
45
минути
готвене
20
минути
общо
65
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти