Тиква с ориз
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                     500 гр почистена тиква                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     400 гр ориз                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     200 гр лионска наденица                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     1 к.ч. бяло вино                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     2 кубчета телешки бульон,разтворени в 1 л гореща вода                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     250 гр настърган кашкавал                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     сол                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     100 гр масло                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     черен пипер                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                30
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                10
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                40
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                             Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в маслото прибавяме измития ориз и разбъркваме, нарязваме наденицата и добавяме, бъркаме и добавяме нарязаната на кубчета тиква, виното, солта и малко черен пипер, оставяме 20 мин, на тих огън и добавяме 800 мл. от бульона, варим до омекване на ориза.
 Добавяме настъргания кашкавал и леко разбъркваме. Всяка порция може да поръсим с кашкавал.  
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти