Нужни продукти

500 гр почистена тиква
400 гр ориз
200 гр лионска наденица
1 к.ч. бяло вино
2 кубчета телешки бульон,разтворени в 1 л гореща вода
250 гр настърган кашкавал
сол
100 гр масло
черен пипер
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 10 минути
общо 40 минути

Стъпки

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в маслото прибавяме измития ориз и разбъркваме, нарязваме наденицата и добавяме, бъркаме и добавяме нарязаната на кубчета тиква, виното, солта и малко черен пипер, оставяме 20 мин, на тих огън и добавяме 800 мл. от бульона, варим до омекване на ориза.
Добавяме настъргания кашкавал и леко разбъркваме. Всяка порция може да поръсим с кашкавал.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти