Тази рецепта за свежа винегрета с билки е чудесна за смесване със смесени зелени салати или като дресинг за студени паста салати. Лесно се адаптира към всякакви билки и цитрусови плодове, които имате под ръка. Разклатете добре преди сервиране.
Нужни продукти
⅓ чаша зехтин екстра върджин
⅓ чаша оцет, като червено вино, шампанско, бял балсамов или оризов
3 супени лъжици нарязани пресни билки, като босилек, див лук, кориандър, копър, риган и/или естрагон, или 1 супена лъжица сушени
2 супени лъжици ситно нарязан шалот (или червен лук)
2 супени лъжици сок от лайм или лимон
смлян черен пипер
сол
подготовка
10
минути
готвене
- -
минути
общо
10
минути
Стъпки
Комбинирайте олиото, оцета, билките, шалота, сока от лайм (или лимон), солта и черния пипер в буркан с плътно затварящ се капак. Покрийте и разклатете добре, докато се комбинират.
Охладете в хладилник до 5 дни. Разклатете добре преди сервиране.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти