Нужни продукти
300 гр винер
400 гр малки картофи
2 стръка праз лук
40 гр масло
60 гр брашно
375 мл прясно мляко
500 мл вода
4 ч.л. зеленчуков бульон
150 гр грах
125 гр заквасена сметана
1/2 връзка магданоз
Сол
черен пипер на вкус
Индийско орехче
подготовка 30 минути
готвене 10 минути
общо 40 минути
Стъпки

Сваряваме картофите. Нарязваме лука на пръстенчета, вурста – на кръгчета. Загряваме мазнината. Запържваме за малко вурста и праза и ги изваждаме от тигана.
В мазнината запържваме брашното и като бъркаме, добавяме 500 мл. вода и 375 мл. прясно мляко. Добавяме бульона и граха и оставяме яденето за заври - на тих огън за около 5 минути.
Добавяме варените картофчета, вурста, праза и сметаната. Овкусяваме със сол, черен пипер и индийско орехче. Гарнираме с нарязан магданоз.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти