Нужни продукти

300 г леберкез
250 г макарони
4 глави лук, нарязани на кръгчета
1 краставица
Олио
Оцет
Сол и черен пипер на вкус
Горчица
Зелени стръкове пресен лук, фино нарязани

Стъпки

Сваряваме макароните, спазвайки указанията от опаковката, след което ги изплакваме в гевгир със студена вода.
Загряваме олиото и в него изпържваме до златисто-кафяво лука. Обелваме краставицата и я нарязваме надълго. Нарязваме леберкезa на ивици и го запържваме за малко в горещото олио. Всички продукти поставяме в голяма купа.
За марината разбъркваме олиото и оцета, добавяме сол, черен пипер и горчица. Смесваме соса за салатата с останалите продукти.


Оставяме салатата да престои 1 час. Накрая поръсваме отгоре със ситно нарязани зелени стръкове пресен лук.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти