Надявам се че моята рецепта ще ви хареса!
Нужни продукти
1 пакет кори за баница
100 гр. пушено месо
1 парче сръбска наденица
250 гр. пилешко месо
праз
черен пипер
червен пипер
сол
чубрица
1 пилешки бульон
подготовка
30
минути
готвене
30
минути
общо
60
минути
Стъпки
Праза се нарязва на ситно.
Пушеното месо и сръбската наденица се нарязват на малки парченца.
Пилешкото месо се сварява, ако не е и се накъсва на парченца. Праза се запържва в олиото.
Прибавят се сръбската н-ца, пилешкото месо, пушеното месо и подправките. След като праза омекне се маха от огъня.
В дъното на маслена тава се слагат 2 листа от корите, плънката се изсипва в средата и се покрива с 2 листа от корите.
Останалите листи от корите се намасляват, поръсват се със сирене и се навиват, като за вита баница.
С всеки навит лист се обикаля около плънката покрита с кора. Поръсва се с олио и се запича в загрята фурна.
Ястието е много вкусно! Приятен апетит!
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти