Нужни продукти
1 кг. картофи
500 гр. кайма
1 домат
1 яйце
200 гр. сирене
200 гр. кашкавал
1 лук
1 морков
1/2 ч.ч. олио
2 ч.ч. вода
1 к.л. червен пипер
1 к.л. сол
подготовка 30 минути
готвене 35 минути
общо 65 минути
Стъпки

Лукът, моркова, домата и картофите се режат на кубчета. Сварява се едно яйце и се оставя да изстине. Загрейте котлона и поставете тенджера, сложете 1/2 ч.ч. олио и добавете нарязаните домат, морков и лук. Оставете 5 минути да се задуши.



След това добавете картофите, оставете малко да се запържи. Добавете каймата, червения пипер, черен пипер и две чаши вода, оставете 10 минути да заври.



Загрейте фурната на 180 градуса и изсипете съдържанието в тава. Пече се докато стане златист цвят. Най-накрая се настъргва, сирене и кашкавал отгоре и се пече още 5 минути докато кашкавалът се разтопи.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
10.09.2024 г. 23:43 Полезен 0

След като яйцето изстине, го настъргвате и го добавяте към мусаката заедно със сиренето и кашкавала преди последното запичане във фурната.

Chef Vkusnotiiki коментира
28.01.2013 г. 20:03 Полезен 3

А какво правите с яйцето, след като го оставите да изстине? Нищо не споменавате за по-нататъшната му "съдба" ?

karil коментира
28.01.2013 г. 19:59 Полезен 0

2 чаши олио!? Сигурна ли сте? Никъде не уточнявате обема на тези чаши. Има чаши от 100 мл и такива от 300 мл. За какви чаши става дума тук?

karil коментира
Подобни рецепти