Кралска мусака
Лукът, моркова, домата и картофите се режат на кубчета. Сварява се едно яйце и се оставя да изстине. Загрейте котлона и поставете тенджера, сложете 1/2 ч.ч. олио и добавете нарязаните домат, морков и лук. Оставете 5 минути да се задуши.
След това добавете картофите, оставете малко да се запържи. Добавете каймата, червения пипер, черен пипер и две чаши вода, оставете 10 минути да заври.
Загрейте фурната на 180 градуса и изсипете съдържанието в тава. Пече се докато стане златист цвят. Най-накрая се настъргва, сирене и кашкавал отгоре и се пече още 5 минути докато кашкавалът се разтопи.
Рецептата е поправена, трябва половин чаена чаша олио.
А какво правите с яйцето, след като го оставите да изстине? Нищо не споменавате за по-нататъшната му "съдба" ?
2 чаши олио!? Сигурна ли сте? Никъде не уточнявате обема на тези чаши. Има чаши от 100 мл и такива от 300 мл. За какви чаши става дума тук?
След като яйцето изстине, го настъргвате и го добавяте към мусаката заедно със сиренето и кашкавала преди последното запичане във фурната.