ЗА рецептата

Чушките могат да се нарежат във форма по желание.

Нужни продукти за пазаруване

600 г нахут
10-15 бр. печена чушка
5-6 стръка пресен магданоз
сол
зехтин
оцет
магданоз
Нужно Време
подготовка 40 минути
готвене 45 минути
общо 85 минути

Стъпки

Нахутът се накисва предварително за 5-6 часа.

Изплаква се и се вари в тенджера под налягане за 40 минути.

Докато изчакваме да се свари, се нарязват чушките на малки парчета, а също пресният лук и магданоз.

След като се свари, нахутът се смесва с вече нарязаните останали продукти и се овкусява по-желание със сол, зехтин и оцет.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти