4 НАЧИНА да ЗАПАЗИМ гуакамоле и/или АВОКАДО свежо

4 НАЧИНА да ЗАПАЗИМ гуакамоле и/или АВОКАДО свежо

16.08.2017 г. 01:05
2938

Все повече хора обичат авокадо, ако и вие сте от тях е хубаво да знаете този трик! Ще ви предложа няколко различни начина за съхранение и запазването на хубавия зелен цвят на любимото авокадо. Методите са подходящи и за запазване и на гаукамоле.

  1. Зехтин: Намажете с тънък слой зехтин откритата част на авокадото. Това създава естествена бариера за предотвратяване на окисляването. Можете също така да използвате този трик с гуакамоле (използвайте четка за сладкиши, за да намажете добре), но имайте предвид, че това ще придаде леко мазен вкус и текстура към любимото ви ястие с авокадо.
  2. Сок от лимон: Сокът от лимон помага да се възпрепятства окисляването. Намажете с лимоновия сок половин авокадо или поръсете върху гуакамоле. Това от своя страна ще добави аромат на лимон към авокадото, което може да ви хареса или пък не, а това зависи от предназначението му.
  3. Лук: Поставете няколко големи парчета лук в дъното на контейнера. Поставете авокадото (с отрязаната страна нагоре) отгоре. Алтернативно, поръсете парчетата лук на върха на вашето гуакамоле (и ги махнете, когато е време да сервирате).
  4. Ябълков оцет: Той също спомага да не се окислява авокадото, затова просто намажете добре и съхранете за по-дълго.

Сега знаете повече начини да запазите вече нарязаното авокадо свежо и зелено! А още по-хубавото е, че ще може да запазим и гуакамолето за по-дълго време.

Ако смятате тези трикове за полезни - споделете ги с приятели в любимата си социална мрежа, използвайке бутоните по-горе.