Chef Vkusnotiiki
ЗА рецептата

Добавете апетитен цвят към чинията си с тази рецепта за къдраво зеле (кейл) с 3 съставки, която се приготвя само за 15 минути. Ако звучи твърде хубаво, за да е истина, опитайте тази гарнитура, която ще зарадва всички - ще се шокирате от нейната простота.

Нужни продукти
1 връзка къдраво зеле
1 супена лъжица зехтин
1 чаена лъжичка ситно нарязан чесън
Нужно Време
подготовка 7 минути
готвене 8 минути
общо 15 минути
Стъпки

Накиснете листата от къдраво зеле в голяма купа с вода, докато мръсотията и пясъкът започнат да падат на дъното, около минути Извадете зелето от купата, без да подсушавате листата, и веднага отстранете и изхвърлете стъблата Нарежете листата от къдраво зеле на парчета от 2-3 см

Загрейте зехтина в голям тиган на средна температура; гответе и бъркайте чесъна, докато зацвърчи, около минута Добавете къдравото зеле в тигана и го покрийте с капак

Гответе, като разбърквате от време на време с щипки, докато къдравото зеле стане ярко зелено и леко омекне, до минути

Как да почистите Кейл

Ще трябва да почистите добре къдравото зеле, преди да го сготвите За да подготвите къдраво зеле за готвене, просто накиснете листата в голяма купа с вода, докато мръсотията падне на дъното Извадете листата и повторете процеса с чиста вода, ако са особено мръсни

Следващата ви стъпка ще зависи от рецептата За тази, веднага изхвърлете стъблата и нарежете къдравото зеле на парчета от - см

сготвих

Хранителни стойности

Размер на порцията: 1 порция

Калории
80
Общо мазнини
6g
Наситени мазнини
1g
Натрий
30mg
Въглехидрати
7g
Фибри
2g
Захари
1g
Белтъци
3g
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти