Добавете апетитен цвят към чинията си с тази рецепта за къдраво зеле (кейл) с 3 съставки, която се приготвя само за 15 минути. Ако звучи твърде хубаво, за да е истина, опитайте тази гарнитура, която ще зарадва всички - ще се шокирате от нейната простота.
Накиснете листата от къдраво зеле в голяма купа с вода, докато мръсотията и пясъкът започнат да падат на дъното, около минути Извадете зелето от купата, без да подсушавате листата, и веднага отстранете и изхвърлете стъблата Нарежете листата от къдраво зеле на парчета от 2-3 см
Загрейте зехтина в голям тиган на средна температура; гответе и бъркайте чесъна, докато зацвърчи, около минута Добавете къдравото зеле в тигана и го покрийте с капак
Гответе, като разбърквате от време на време с щипки, докато къдравото зеле стане ярко зелено и леко омекне, до минути
Ще трябва да почистите добре къдравото зеле, преди да го сготвите За да подготвите къдраво зеле за готвене, просто накиснете листата в голяма купа с вода, докато мръсотията падне на дъното Извадете листата и повторете процеса с чиста вода, ако са особено мръсни
Следващата ви стъпка ще зависи от рецептата За тази, веднага изхвърлете стъблата и нарежете къдравото зеле на парчета от - см