Здравей! Приветстваме те във #Вкуснотийки - първата социална кулинарна платформа в България! Ако се регистрираш тук ще може да качваш, разглеждаш, оценяваш и коментираш рецепти; да създадеш своя кулинарен блог и много други функции, с които ще печелиш титли, значки и нови приятели, разбира се! Ние сме като теб, затова започни още днес своето ново приключение в света на Vkusnotiiki.bg и обменяй опит с нас!
Как да мием плодове и зеленчуци?

Как да мием плодове и зеленчуци?

22.08.2017 г. 14:30
482

Някой плодове и зеленчуци нямат нужда от много миене, но като цяло винаги е добре да измиваме под течаща вода, но не и вряла, защото това ще убие някои от най-полезните им качества.

Има зеленчуци, които се вадят от земята, при тях е много важно да внимаваме и да ги мием внимателно.

Оцетът, например, представлява един от най-добрите дезинфектанти за плодове и зеленчуци! Той притежава и антиоксидантни свойства, елиминира вредните бактерии от повърхността на продуктите и допринася за дълготрайността им.

СЪВЕТЪТ МИ Е ПРОСТ И ПРОВЕРЕН:

Добави чаша оцет към купа с вода. Накисни зеленчуците в получената смес за около 20 минути. Това ще гарантира наистина запазване на полезните качества, и в същото време напълното премахване на всякъкви бактерии.

Знаеш друг трик? Сподели го с нас, ще ти бъдем изключетилно благодарни...

А ако си харесал този съвет, сподели го с други в любимата си социална мрежа, чрез бутоните под заглавието.