Ирина Ангелова
ЗА рецептата

Ако искате, извадете гъбите, месото и пасирайте соса.

Нужни продукти
1 кг телешко месо
100 г масло
1 морков
40 г целина
1 малка глава лук
2 с.л. доматено пюре
200 г гъби
брашно
1 дафинов лист
4-5 скилидки чесън
сол
черен пипер
магданоз
олио
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 30 минути
общо 60 минути
Стъпки

Телешките пържоли се начукват, посоляват, наръсват се с черен пипер и се овалват в брашно.

Пържат се в масло с малко олио на умерена температура.

Като се позапържат, се прибавят нарязаните морков, лук, целина и гъбите на едро.

Като се позадушат, добавяме дафиновия лист, черния пипер, солта, нарязания чесън и доматеното пюре.

Ястието се залива с хладка вода и се оставя да ври на тих огън до сваряването на месото.

Накрая добавяме нарязания на ситно магданоз.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти