Нужни продукти
1 бр. малка скилидка чесън
1 чаена лъжичка сол
2 супени лъжици лимонов сок
1 супена лъжица майонеза с намалено съдържание на мазнини
1 чаена лъжичка дижонска горчица
1 чаена лъжичка паста от аншоа (по желание)
1 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
4 чаени лъжички зехтин екстра върджин
2 супени лъжици настъргано сирене Азиаго
Нужно Време
подготовка
10
минути
готвене
10
минути
общо
20
минути
Стъпки
Поставете чесъна и солта в средно голяма купа и ги намачкайте с обратната страна на лъжицата, за да се получи паста.
Добавете лимоновия сок, майонезата, горчицата, пастата от аншоа (ако решите да я добавите) и черния пипер. Разбийте, за да се смесят добре съставките.
Бавно сипете зехтинът, докато непрекъснато разбивате. Добавете сиренето и отново разбъркайте, до получаването на хомогенна смес.
Съвет
Дресингът може да издържи при съхранение в хладилника до 3 дни.
Удвоете количествата в тази рецепта за дресинг, за да имате допълнително за утрешната ви салата!
Хранителни стойности
Размер на порцията: 2 лъжички
Калории
120
Общо мазнини
11g
Наситени мазнини
2g
Холестерол
5mg
Натрий
350mg
Въглехидрати
2g
Захари
1g
Белтъци
3g
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти