Тук вместо ябълки могат да се ползват мандарини, домашно сладко, конфитюр, банани или плодове от компот, изцяло по ваше желание и вкус. А може и да се смесят ябълки с конфитюр и т.н.
Обелете и нарежете всички ябълки. След като ги нарежете ги изсипете на дъното на тава върху хартия за печене.
В две отделни купи пригответе и разбъркайте сухите и мокрите съставки.
След като смесите сухите и мокрите съставки заедно излейте готовата смес върху ябълките в тавата. Печете на 180-200 градуса около 20 минути.
Когато сладкишът е почти готов, направете сместа за глазурата като използвате предварително разтопено масло.
Изсипете смета върху десерта и пъхнете във фурната за още 10-15 минути на 200 градуса.
Готовия десерт може да поръсите с пудра захар и/или да сервирате със сладолед.
Бон Апети!