Chef Vkusnotiiki
ЗА рецептата

Тук вместо ябълки могат да се ползват мандарини, домашно сладко, конфитюр, банани или плодове от компот, изцяло по ваше желание и вкус. А може и да се смесят ябълки с конфитюр и т.н.

Нужни продукти
4/5 бр. Големи ябълки
Сладко/конфитюр/плодове от компот (по желание)
Пудра захар (по желание)
Сладолед (по желание)
Сухи съставки:
1/3 ч.ч. Захар
1/2 ч.ч. Брашно
1бр. (10гр) Бакпулвер(Д-р Йоткер)
Щипка Сол
Мокри съставки:
2бр. Яйца
2 с.л. Олио
1/3 ч.ч. Прясно мляко
За глазурата:
1/3 ч.ч. Захар
50гр. Масло
1бр. Яйце
Нужно Време
подготовка 35 минути
готвене 35 минути
общо 70 минути
Стъпки
Стъпка 1 1

Обелете и нарежете всички ябълки. След като ги нарежете ги изсипете на дъното на тава върху хартия за печене.

Стъпка 2 2

В две отделни купи пригответе и разбъркайте сухите и мокрите съставки.

Стъпка 3 3

След като смесите сухите и мокрите съставки заедно излейте готовата смес върху ябълките в тавата. Печете на 180-200 градуса около 20 минути.

Стъпка 4 4

Когато сладкишът е почти готов, направете сместа за глазурата като използвате предварително разтопено масло.

Стъпка 5 5

Изсипете смета върху десерта и пъхнете във фурната за още 10-15 минути на 200 градуса.

Стъпка 6 6

Готовия десерт може да поръсите с пудра захар и/или да сервирате със сладолед.
Бон Апети!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти