Вкуснотийки

Вкуснотийки за всеки ден и всеки вкус! Разнообразни рецепти, съвети и хитринки те очакват в този блог. Ще подбираме най-добрите, защото това е и мястото, където ще споделяме интересни статии, кулинарни новости и тенденции и друга важна информация от кухнята на Вкуснотийки.

Положихме началото на първата социална кулинарна платформа в България

23.09.2016 г. 10:22
1797
Положихме началото на първата социална кулинарна платформа в България

Готов ли си за революцията, която започнахме още преди 3 години, заемайки се с обновяването на сайта.  След много безсъни нощи и усилената работа на екипа в края на юли отпразнувахме официалния старт на първата социална кулинарна платформа в България Vkusnotiiki.bg, която бе и кулминацията по време на откриването на шоурум PREGO Live Your Style в град София, където се намира и нашата шоу кухня. С любезните ни домакини и талантливите майстор готвачи успяхме да сътворим едно незабравимо кулинарно шоу за всички присъстващи. Гостите имаха и възможността да се запознаят отблизо с най-новите тенденции от света на кухненското оборудване и да получат ценни съвети от професионални готвачи и професионалисти в различни области. Разбира се, слушахме и хубава музика, хапвахме различни специалитети приготвени на място по време на събитието, пихме вино и общувахме на воля, като по този начин смятаме, че поставихме началото на най-активното кулинарно общество в България -  това на  Вкуснотийки.БГ. Акцентът на вечерта несъмнено бе нашата шоу кухня, направена изцяло по идея и проект на Александра Раева. (вижте снимки на кухнята тук).

Шоу кухнята на Vkusnotiiki.bg

Шоу кухнята на Vkusnotiiki.bg

Точно в пространствата около тази напълно функционираща и пълна с любов и въображение кухня се бе концентрирало вниманието на гостите. А професионални готвачи ни разкриха и някои от най-пазените си тайни в кухнята, които ще споделим с вас още сега.

Шоу кухнята на Vkusnotiiki.bg

Ето какво се случи в шоу кухнята ни по време на откриването:

Суши майсторът на ресторант Edo Sushi Дончо Димитров направи автентична суши демонстрация и ни разкри основни тънкости в начина на приготвяне и консумация.

С помощта на Алекс Раева и под зоркото наблюдение на Катерина Евро (вижте как в нашата фейсбук страница - www.fb.com/vkusnotiiki.bg ), световният шампион по граплинг и един от най-добрите функционални треньори в България, Ангел Караиванов приготви лесни и здравословни бонбони и обясни какви са ползите от здравословното хранене. 

Екипът на здравословна кухня Royal Nature ни разкри вълшебството на здравословния начин на живот и за първи път опитахме мъфини от червен боб, без подсладители и консерванти. Също така научихме някои от тайните в приготвянето на други здравословни сладкиши.

Шеф Цветомир Николов, гoтвaч № 1 нa Бългapия зa 2015 г., който е работил в ресторанта на Гордън Рамзи и е бил обучаван лично от него, представи своя поглед върху азиатската кухня и направи уникално тепаняки шоу.

Още за събитието:

В паузите между готвенето в обособена зона до шоу кухнята група Smile, Dude радваха гостите с акустични версии на популярни поп и R&B песни.

А благодарение на нашите приятели от PREGO Live Your Style Showroom и партньорите им имахме възможност да научим и много за последните тенденции в областта на интериорния дизайн, технологическите новости и иновативните материали от света на кухненското оборудване. Голяма атракция в зоната за готвене бяха котлоните с вграден аспиратор, които не просто изсмукват неприятните миризми в кухнята, но го правят без да се налага да има отвор за отдушник. Бяха представени и нови, модерни покрития от камък, метал, кожа и дърво, и плот от камък, който не се драска.

Държим да отбележим, че официалният старт на обновената платформа е началото на много събития в подкрепа на активното кулинарно общество в България, което ще се случва точно около нашата шоу кухня. Заедно с домакините ни от PREGO, скоро ще правим и благотворителни обяди и вечери, където всеки желаещ може да се включи в приготвянето на трапеза за деца и възрастни в неравностойно положение. 

Ако все още не си се регистрирал в сайта, направи го сега от тук и стани част от най-сплотеното кулинарно общество на България. А ние ще те информираме за всичко ново и интересно около нас, нашите събития, предавания и нови функционалности в сайта.

Предстоят ни много вкусни мигове заедно, затова ако тази статия те е накарала да се усмихнеш - сподели я с други любители на вкусната храна и готвенето като теб. 

Благодарим ти, че си с нас и ни подкрепяш.