Вкуснотийки

Вкуснотийки за всеки ден и всеки вкус! Разнообразни рецепти, съвети и хитринки те очакват в този блог. Ще подбираме най-добрите, защото това е и мястото, където ще споделяме интересни статии, кулинарни новости и тенденции и друга важна информация от кухнята на Вкуснотийки.

Добре дошли в света на Вкуснотийки - нека заедно овладеем изкуството на готвенето!

03.08.2016 г. 15:28
2349

Вкуснотийки е един от водещите кулинарни сайтове в България, който от години помага на хиляди домакини и любители готвачи да приготвят апетитни ястия. След две години усилен труд и постоянство, цялостното обновяване на сайта е вече факт – стартирахме първата социална кулинарна платформа в България. Тук ще откриете хиляди авторски рецепти за всеки вкус и повод, разнообразни готварски съвети, статии и много други полезни приложения от света на кулинарията.

Основната ни мотивация да се решим на тази голяма промяна е желанието да създадем нов вид кулинарно общество, което да се подкрепя и да си помага с различни трикове и съвети, с намирането на рецепти за традиционни ястия и справянето с много други кулинарни предизвикателства.

Нека ви разкажем как работи Вкуснотийки – всеки регистриран потребител може да създаде свой собствен кулинарен блог, в който да споделя своите шедьоври, съвети и предпочитания за храна и напитки. Чрез профила си, посетителите на платформата могат да дават предложения, да оценяват други кулинари, да трупат точки чрез добавяне на различни рецепти, да споделят готварски хитринки в лесни стъпки, които потребителите да изпробват и оценяват. Ще имате възможност да намерите стара или изгубена рецепта, да харесате всякакви други рецепти, изпробвани и селектирани от нашия екип, но споделени от други любители на кулинарното изкуство като вас. Представете си Facebook, но само за храна - Vkusnotiiki.bg! Да, тук може на воля да споделяте това, което обичате да ядете, пиете, готвите - ако на вас ви харесва, със сигурност ще се хареса и на друг.

Още един любопитен факт за платформата е, че дизайнът е дело на един от финалистите в предаването Master Chef - Георги Ангелов. Логото на Вкуснотийки също претърпя основна промяна и сега е с изцяло нов, модерен и много разпознаваем облик, за който се погрижи талантливият лого дизайнер Александър Цанев. Всичко това отново потвърждава сериозното ни отношение към любителите кулинари, като изцяло сме се концентрирали върху това да бъдем полезни и да помогнем на голям брой хора да преоткрият или обогатят своите кулинарни умения по лесен и удобен начин.

Основен акцент в платформата ще бъде кулинарното онлайн предаване на Вкуснотийки. В специалната шоу кухня ще ви срещаме с интересни публични личности с афинитет към готвенето, любители готвачи, а също така ще се запознаете и с едни от най-добрите кулинарни майстори в България и чужбина. Ще ви даваме вдъхновение и решения за всеки ден, ще се стремим постоянно да ви изненадваме приятно с интересни рецепти, както и ще ви показваме колко лесно може да бъде приготвянето на вкусна закуска, обяд или вечеря само в няколко стъпки.

Част от рубриките/темите, които са планирани за предаването са:

  • здравословни храни и диети от най-утвърдените фитнес инструктори, диетолози и лекари в България;
  • запознаване на аудиторията с нашумелите напоследък “супер храни”, които все по-често стават част от менюто ни;
  • за любителите на българската традиционна кухня: ще се опитаме да открием най-добрите рецепти и да ги приготвим заедно с вас;
  • знаем колко важна е преподготовката за всяко ястие и затова заедно с едни от най-добрите специалисти, ще издаваме тайните на сосовете, маринатите и дресингите - защото какво е хубавата храна без правилните подправки;
  • лесната за приготвяне храна няма да остане на заден план, като за целта освен аламинути ще показваме, например как се правят вкусни здравословни сандвичи;
  • няма да оставим и потребителите безучастни - всеки месец едни от най-активните регистрирани кулинари ще бъдат гости на предаването;

Вкуснотийки не е просто кулинарна платформа - това е място за хората, които истински се наслаждават на храната и се стремят да живеят вкусно и в хармония със себе си. А ние обичаме вкуснотийките, приятелите и забавлението и вярваме, че трябва да имаме повече време за хубавите неща в живота. Защото обичаме да ни е вкусно, лесно и интересно.