Тази вариация на класическата салата Niçoise използва пушена сьомга вместо риба тон и добавя допълнителни зеленчуци вместо твърдо сварени яйца и маслини.
До котлона поставете голяма купа с ледена вода. В голяма тенджера кипнете ~3 см вода. Поставете картофите в кошница за варене на пара над врящата вода, покрийте и варете на пара докато омекнат при пробождане с вилица, отнема 10 до 15 минути.
Прехвърлете картофите с решетъчна лъжица в ледената вода. Добавете зеленият боб в кошницата за варене на пара, покрийте и варете на пара докато станат крехки, но хрупкави, 4 до 5 минути.
Прехвърлете зеленият боб с решетъчна лъжица в ледената вода. Прехвърлете картофите и боба върху покрита с кухненска хартия тава за печене, за да се отцедят.
Междувременно, в голяма купа разбийте майонезата, оцета, лимоновия сок, соса Уорчестър, горчицата, копъра и пипера. Добавете картофите, зеленият боб, микса зелени салати, краставицата и доматите. Разбъркайте внимателно, за да се покрият.
Разпределете салатата и пушената сьомга между 2 чинии.