Нужни продукти за пазаруване

За тестото:
2 бр. яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1/2 ч.ч. олио
около 700 гр. брашно
шоколадови пръчици за декорация
За крема:
1 л. прясно мляко
1 ч.ч. захар
3 бр. яйца
3 с.л. брашно
1 ванилия
75 гр. масло
Нужно Време
подготовка 120 минути
готвене 60 минути
общо 180 минути

Стъпки

От изброените продукти се омесва меко, но не лепкаво тесто.
От станиола от кофичките за кисело мляко или от алуминиево фолио се правят фунийки.
Тестото се разточва на 0.5 см дебелина и 2 см широчина.
Около всяка фунийка се навива лентичката тесто, като предварително е намазана с мазнина.
Пекат се в нагорешена фурна на 180 С до порозовяване.
След изпичане още докато са топли се маха фунийката (по-лесно е).
В тенджера се изсипва 800 г. мляко и захарта. Ври докато се разтопи захарта.
Яйцата, брашното и останалото мляко се разбиват добре и на тънка струя се прибавя към врящото мляко, като постоянно се бърка и преди това сте намалили котлона.
Бърка се непрекъснато и когато се сгъсти, къкри около минута и се маха от котлона.
Към горещия крем се прибавят ванилията и маслото, като се бърка пак до неговото разтопяване.
Фунийките се пълнят с готовия крем.
Отгоре може да се поръсят шоколадови пръчици.
Ако престоят една нощ фунийките омекват.

Mнения на кулинари

добави коментар