![Стъпка 1](/files/thumbs/5/c/5/5c53293f5bf0081c985e2c5ca1a49cb8c6d9f751/291886407_541050827717920_4772132410768361714_n__250_150.jpg)
Затоплете леко млякото, добавете хладката вода, маята, захарта и 150 гр от брашното. Разбъркайте и оставете да се активира. В тава сипете останалото брашно, яйцето, солта, маслото, олиото и вече активиралата се мая. Смесете добре съставките, след което прехвърлете на набрашнен плот и месете, докато се получи гладко, меко и еластично тесто.
![Стъпка 2](/files/thumbs/5/8/1/581c7fbb0b161fc578e46074ab8b6e8b63093a01/291781358_457569872871562_7636476886193397813_n__250_150.jpg)
Намажете с олио вътрешната страна на найлонова торба и сложете тестото вътре. Завържете торбата и оставете да втаса на топло за 1 час.
![Стъпка 3](/files/thumbs/c/4/b/c4b8868d745c428193d9b562a9a294853b937ba9/292528762_442948357697481_2875041504387381469_n__250_150.jpg)
След това, прехвърлете тестото на набрашнен плот, разделете на четири и от него оформете малки еднакви топки. Сложете ги в намазнената найлонова торба, за да не изсъхнат.
![Стъпка 4](/files/thumbs/9/2/6/926396fcc10b4f205e6905d2637abdb7c6ccde0a/292291951_1371249563397178_2681291031485644226_n__250_150.jpg)
Взимате топка, разточвате с точилка, правите прорези с нож за пица или обикновен нож в едната половина на разточената топка. В другата сложете малко от предварително смесените сирене и самардала, навийте леко и притиснете с пръсти, след което навийте изцяло.
![Стъпка 5](/files/thumbs/1/3/f/13f44a0f2b4096474d171e622aeeb72adcaf60a4/292236553_5526770107346359_3272497696206651500_n__250_150.jpg)
Така се процедира с всички топки. Подреждайте кифиличките в застлана с хартия за печене тава, намазана с олио, покрийте с намазаната с олио торба, за да не изсъхнат и оставете да втасат за още 60 минути.
![Стъпка 6](/files/thumbs/5/c/5/5c5999e6fe245d54fdcbd5001ac6affdeb33e621/291993600_351579160486811_5935193620950184366_n__250_150.jpg)
След като са втасали повторно, намажете кифличките с разбитите жълтъци, поръсете със самардала и сусам и печете в предварително захрята на 180 градуса фурна за около 25 минути. След като се извадят от фурната, се намазват с разтопено масло.
![Стъпка 7](/files/thumbs/7/b/3/7b37ab26fa0891658153182c927987c6d44d41b9/292012079_517098076872219_6083503006756965270_n__250_150.jpg)
Вкъщи ухае на домашно изпечени кифлички със сирене и самардала. Да ви е сладко!